начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Трябва ли да платя мито в този случай?



Трябва ли да платя мито в този случай?

Мнениеот cyfti » 04 Дек 2008, 11:22

Здравейте,
имам следното питане. Поръчах си от online магазин три блузи на стойност $136.99 Трябва ли плата мито за тях след като имам следната информация от http://info.mitnica.com/index.php?p=archiv&page=1&src=3088 :

"ЕС облекчи вноса на стоки в личния багаж
От днес в ЕС влизат в сила нови правила относно освобождаването от такси и мита за внос.

Благодарение на тях пътниците ще пестят пари, когато внасят стоки в ЕС в своя личен багаж, като в същото време държавите-членки ще избегнат административни разходи, произтичащи от събирането на малки суми от мита и такси.

По думите на Ласло Ковач, европейски комисар по въпросите на данъчното облагане и митническия съюз, влизането в сила на новите прагове за безмитните облекчения за пътниците е добра новина за пътниците в Европа.
Много от предходните правила, които са в сила от 1969 г., вече не са пригодени към днешната действителност.

В същото време поради повишените парични прагове държавите-членки ще избегнат административни разходи, които в момента произтичат от събирането на малки суми от мита и такси, коментира Ковач.

В най-добрия случай например пътниците от въздушния транспорт могат да внесат без да платят мито 200 цигари, 1 литър алкохолни напитки, 4 литра вино, 16 литра бира и други продукти на стойност до 430 евро (играчки, парфюми, електронни устройства...).

Таксите и митата ще се прилагат за стойността на стоките, която надхвърля тези ограничения. Стойността на отделен предмет обаче не може да бъде разделяна.

С новите правила се увеличават сегашния паричен праг от 175 евро на 430 евро за пътници от въздушния и морския транспорт и на 300 евро за пътници от сухоземния и вътрешния речен транспорт.

По-ниският праг при последните два вида транспорт взима под внимание специалната ситуация в държавите-членки, които имат сухоземни граници със страни, в които цените са значително по-ниски в сравнение с ЕС.

Премахват се също така качествените ограничения за парфюми, тоалетна вода, кафе и чай (което означава, че за тях ще е в сила паричният праг).

Повишават се количествените ограничения за тихите вина от 2 на 4 литра и се въвежда количествено ограничение от 16 литра за внос на бира.

С новиете правила се дава възможност на държавите-членки да намалят количествените ограничения за тютюневи изделия (например за цигари от 200 на 40) в подкрепа на политиките в областта на здравеопазването.



Същите правила се прилагат, когато пътниците идват от територии, където правилата на ЕС относно ДДС не се прилагат, като Канарските острови, Нормандските острови, френските отвъдморски департаменти, Оландските острови и Гибралтар."

Предварително Ви благодаря на отговора.
cyfti
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 17 Ное 2008, 14:41

Re: Трябва ли да платя мито в този случай?

Мнениеот prnedev » 23 Дек 2008, 01:36

А вие носихте ли си ги тези дрешки в личния ви багаж?
prnedev
Активен потребител
 
Мнения: 1956
Регистриран на: 29 Ное 2005, 23:12
Местоположение: София/Велико Търново


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron