начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Съдия изпълнител от ЕС



Съдия изпълнител от ЕС

Мнениеот valesa » 21 Юни 2007, 16:08

Моля за помощ - ако съдия имзпълнител от държава - членка на ЕС в случая - Германия предприеме действия срещу българин, живеещ в България, какви правомощия има и пред кого трябва да се обжалват действията му?
valesa
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 09 Юни 2007, 20:27

Мнениеот legenora » 21 Юни 2007, 16:27

Искам предварително да се застраховам , че не съм детайлно запознат с европейското право , така че ако съществува регламент , който урежда подобна компетентност на съдебен изпълнител да действа извън своята държава ще се радвам някой колега да го сподели.
Дотогава мисля , че чужд съдебен изпълнител не е компетентен да осъществи изпълнение спрямо български гражданин(пък и чужд да е) с обичайно местопребиваване в РБ.
КМЧП:
“Компетентност при принудително изпълнение
Чл. 26. Българските изпълнителни органи са изключително компетентни за извършване на действия по принудително изпълнение, когато задължението - предмет на тези действия, трябва да се изпълни от лице с обичайно местопребиваване в Република България или обектът на тези действия се намира в Република България.”
[/b]
legenora
Потребител
 
Мнения: 115
Регистриран на: 25 Сеп 2006, 16:33


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


cron