начало

За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд За ограничението за явяване на изпита за юридическа правоспособност и непоследователността в практиката на КС относно правото на труд

Delo za Stracburg



Delo za Stracburg

Мнениеот stelliana » 03 Дек 2006, 11:55

Imam poznat koito e minal vsichki instancii v Bylgariq i sega se interesuva kakvo e procedurata za sydene na dyrjavata v Stracburg. Kolko shte struva priblizitelno. Stava duma za nepravomerno sybarqne na masivna sgrada i otnemane na nedvijim imot. Ima li podhodqsh advokat kym koito da se obyrne v Plovdiv? Blagodarq predvaritelno!
stelliana
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 25 Авг 2006, 18:09

Мнениеот Imperator » 03 Дек 2006, 12:36

Адвокътът ЕКИМДЖИЕВ е от Пловдив.Той печели доста дела в Страсбург.
Imperator
Потребител
 
Мнения: 739
Регистриран на: 19 Окт 2001, 13:12
Местоположение: Варна

Мнениеот stelliana » 05 Дек 2006, 21:20

blagodarq a nqkakvi kordinati mojete li da mi dadete??
stelliana
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 25 Авг 2006, 18:09

Мнениеот zarka » 08 Дек 2006, 15:31

Здравейте!
Аз не съм юрист, но по стечение на обстоятелствата съвсем наскоро бях в Страсбург в Съда по правата на човека, където една от работещите там адвокатки ни обясни, че процедурата е много опростена и е достатъчно човек да им влезне в сайта и да попълни формуляра там, в който се описва случая и навярно се иска да се приложат и документи. Не знам други подробности, само споделям това, което чух със собствените си уши от човек, активно работещ по дела там. Опитайте да се информирате първо чрез сайта на Human Rights Court. Аз лично не съм влизала в него, за да видя какво пише там.
zarka
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 06 Дек 2006, 12:36

ДАЙТЕ МОЛЯ ВИ НЯКАКВИ КООРДИНАТИ НА ТОЗИ АДВОКАТ ЕКЕМДЖИЕВ

Мнениеот julia » 12 Дек 2006, 15:01

КЪМ Зарка,
АЗ имам много работа за СТрасбург , но не бих могла да се справя сама .Нужна ми е помощ -и Юридическа и езикова.
julia
Потребител
 
Мнения: 131
Регистриран на: 04 Май 2006, 13:50

Мнениеот GG_BG » 12 Дек 2006, 22:54

Процедурата сега на първо място включва един шестмесечен срок от влизане в сила на окончателното българско решение в сила, в който срок трябва да се подаде молбата до Съда в Страсбург и който като го изпуснеш всичко отива по дяволите. Всички вътрешноправни средства за защита трябва да са изчерпани. За да можеш да се обърнеш към Съда в Страсбург трябва да е нарушено някое от правата защитени от Конвенцията (ЕКЗПЧ). Първоначалната молба (или жалба или както щете, - application) - има формуляр на сайта на съда, който наистина средноинтелегентен човек може и сам да попълни, но ако не е минавал процедурата започва една дълга кореспонденция за доуточняване, за изискване на допълнителни документи и др. Производството има две фази- първо се произнасят по допустимостта на жалбата и след това се гледа по същество. След като ти обявят молбата за допустима процедурата минава на един от двата официални езика на съда- френски или английски, ааа, пропуснах да кажа, че до този момент си кореспондирате на български. По принцип производството е безплатно, даже отпускат и пари за правна помощ (за да си платиш частично на адвоката- но това при определени условия и след като са обявили молбата ти за допустима). Колко ще ти вземе български адвокат за това не зная но в Съда им признават ставка около 50 евро на час и с оглед сложността на делото присъждат хонорар. Та това е най общо, и като за начало. На сайта им има абсолютно всичко необходимо за един юрист знаещ един от двата езика за да може да се справи от а до я- включително и изчерпателна съдебна практика. Успехи....
А пропуснах, производството е мнооо..го бавно, освен ако нямате някаква основателна причина за да се даде приоритет на делото ви. Значи в общия случай над 5-6 години, с приоритет може и да стане за 2-3.
GG_BG
Младши потребител
 
Мнения: 39
Регистриран на: 29 Ное 2006, 00:54


Назад към Право на ЕС


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта


cron