начало

Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова Апелативният съд потвърди доживотните присъди за убийството на Евгения Владимирова

Изкупуване на ЕТ от ЕООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Изкупуване на ЕТ от ЕООД

Мнениеот mavi » 28 Май 2005, 08:58

Колеги след като в предната тема разгледахме преобразуване на ЕООД в ООД, една според мен сравнително по-лесна материя, аз имам колебания относно процедурата изкупуване на ЕТ от ЕООД. Правил съм вливания, преобразуване на ЕООД в ООД, но такова до сега не съм. Изискванията на чл.15 от ТЗ са ясни. Ще има договор за изкупуване на ЕТ-то като съвкупност от права задължения и физически отношения. Трябва да има решение на ЕООД-то за сделката. Приложение с опис на активите също. И съответните нотариални заверки. От счетоводна гледна точка стойността на сделката не трябва да е много по-висока от балансовата стойност на активите, защото ЕТ-то ще формира печалба при закриването си. Има ли някакви други подводни камъни? Благодаря Ви, ако темата ще предизвика интерес.
mavi
Младши потребител

Re: Изкупуване на ЕТ от ЕООД

Мнениеот mavi » 28 Май 2005, 09:27

Съжалявам, че по погрешка темата е попаднала в този раздел, а не във взаимопомощ! Подведе ме темата за ООД и ЕООД-то. Бих я преместил, но не видях технически способ за това.
mavi
Младши потребител

Назад към Търговско право